Boekhouden

Bent u zzp-er / freelancer en op zoek naar een adviseur voor uw zzp-administratie, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. In het memorandum gaat de Belastingdienst daar op in. Het uitgangspunt is dat gedurende de implementatietermijn tot 1 juli 2018 de Belastingdienst terughoudend is met onderzoek bij de opdrachtgever of er feitelijk toch sprake was van een loondienstbetrekking.

In 2014 waren er 849.000 zzp'ers waarbij de onderneming de belangrijkste bron van inkomen is. Daarvan hoefden er 314.000 zzp'ers geen inkomstenbelasting te betalen dankzij de zelfstandigenaftrek (€7280 per jaar) en de mkb-winstvrijstelling (14% belastingvrije winst).

Voor een beginnend ondernemer kan het opstellen van een jaarrekening best een ingewikkeld proces zijn en het komt dan ook geregeld dat starters deze taak uitbesteden aan een professional , maar het is bij een kleine onderneming zeker niet ondenkbaar dat je dit zelf doet.

Leden Zelfstandigen Bouw ontvangen 10% korting op het maandtarief én een welkomstcadeau van Rituals ter waarde van € 57. Vraag vrijblijvend je persoonlijke offerte aan of kijk op de website voor meer informatie over de voordelen, tarieven en administratiepakketten.

Maar natuurlijk ook de andere zaken die je winst (en te betalen belasting drukken) zoals zakelijke kosten , MKB-winstvrijstelling , investeringen/ afschrijvingen en kosten voor gebruik van je (prive) auto Het loont al snel om een fiscalist of boekhouder in te schakelen die je aangifte zo volledig mogelijk invult.

Ook zijn er klanten die factureren in Moneybird: hun facturen importeer ik in Snelstart, met daarbij het advies om over te stappen naar Snelstart, gezien daar een vergelijkbare webbased facturatiemodule voor is. Ik boek alle inkoop, verkoop en de zakelijke bankmutaties (die ik inlees met CAMT053 of via bankkoppeling) waarbij ik een vierkant telling maak en gelijk een controle uitoefen, zoals die ook door de Belastingdienst gedaan wordt.

Wél is de jaarrekening een ideaal instrument om inzicht te krijgen in het (financiële) reilen en zeilen van uw onderneming. Het connecten met je social media is helaas mislukt, probeer het nogmaals. Een gestroomlijnde administratie kan je namelijk enorm veel werk uit handen nemen.

Probeer er achter te komen wat uw opdrachtgever voor uw diensten of producten wilt betalen. Vul het veld Aan en Van in en probeer opnieuw. Banken brengen flink meer geld in rekening aan bedrijven voor het gebruik van een zakelijke bankrekening. Kijk op en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Mocht u direct al twijfelen aan zijn integriteit begin er dan niet aan. Heb je vragen over ? Deze vrijstelling bedraagt 14% en is niet afhankelijk van de hoogte van je winst. Boekhoudsoftware met een bankkoppeling biedt hen dit. Je kunt er dan voor kiezen om alles blind over de schutting te gooien: oftewel alle mappen en bonnetjes in de bekende 'schoenendoos' ongeordend in te leveren.

Dit resulteert in een altijd up-to-date en overal inzichtelijke administratie. Daarnaast geef je je boekhouder toegang tot je administratie. En dat is lekker, want op die manier hoef je nooit bang te zijn voor onverwachte, hoge facturen. Indien u personeel in dienst heeft kunnen wij ook de bijbehorende loonadministratie voor u verzorgen.

De jaarrekening is niet alleen een (wettelijke) verplichting maar ook voor u als ondernemer van belang; het is een belangrijke graadmeter voor het functioneren van uw onderneming. Het connecten met Facebook is mislukt. more info Doorloop het online trainingsprogramma van 12 instructievideo's en/of woon de live training bij.

U krijgt persoonlijke en professionele ondersteuning bij uw financiële administratie. Een goede boekhouder vinden in Almere is gemakkelijk met In de adressenlijst en op het interactieve kaartje vindt u het adres van een passende boekhouder. Als ondernemer dient u ook jaarlijks aangifte te doen voor de inkomstenbelasting.

Alle adviezen die je krijgt, kun je gebruiken in je ondernemingsplan en in je overweging om te starten als zzp'er. Prettig voor het eigen overzicht en essentieel bij een eventuele controle door de Belastingdienst. Bent u op zoek naar betrouwbaar belastingadvies? Beperkt zich veelal tot het inbrengen van kennis en vaardigheden op eigen vakgebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *